چوب
شرکت رواق ایمن چوب “RIC” با بررسی بازار و نیاز سنجی روز متوجه خلاء بازار درب های ضد سرقت شده. در این راستا بعد از دو سال مطالعه فشرده و عملیاتی اقدام به طراحی ، نمونه سازی و تولید درب های تمام چوب یا چوب توپر با مشخصات و استاندارد های بین المللی نموده و افتخار این را دارد که اولین تولید کننده درب ضد سرقت کاملا چوبی ، با تیراژ بالا در ایران باشد.
ما در تولید درب های ضد سرقت از بهترین چوب های وارداتی و داخلی استفاده کرده و مفتخریم که درب های تولیدی ما موفق به اخذ گواهی های مورد نیاز استاندارد شده است. در ادامه به معرفی چوب های مصرفی ، تولید درب های ضد سرقت می پردازیم. شما می توانید با مطالعه این قسمت با نوع کالایی که قرار خرید آن را دارید بیشتر آشنا شوید.
چوب ماسیو، ماده اصلی در ساخت انواع درب های ضد سرقت شرکت رواق ایمن چوب “RIC” می باشد بنابراین آشنایی با انواع گونههای چوبی مصرفی این درب های ضد سرقت یک امر مهم به شمار می رود.
چوب حاصل فعالیت سالهای متمادی موجود زنده ای به نام درخت است و رشد درختان در گونه های مختلف چوبی متفاوت است.
درخت از سه بخش کلی تشکیل یافته است که هر یک وظیفه خاصی دارند:
ریشه: درخت را در زمین محکم نگه می دارد و غذایی را که برای نمو و زندگی درخت لازم است با تارهای مویی خویش از زمین می گیرد.
تنه درخت: وظیفه آن نگهداری سرتاج و هدایت شیره نباتی و ذخیره مواد است.
تاج درخت: اشاره کردیم که ماده غذایی از راه ریشه و تنه به بالا هدایت می شود. این ماده ها با هوا ترکیب می گردند و بر اثر فعل و انفعال ها ماده های غذایی و قشر زاینده تهیه می شود. بدین ترتیب در زیر برگ ها حفره یا روزنه هایی وجود دارد.
گاز کربنیک هوا به این حفره ها وارد می شود که در سلولهای گرد این حفره ها ماده ای وجود دارد به نام سبزینه یا کلروفیل که از پرتو نور آفتاب کمک می گیرد و گاز کربنیک را به کربن و اکسیژن دوباره با هوا ترکیب شده و به شیره گیاهی مبدل می کنند. این شیره گیاهی در برگ ها تهیه و از شاخه ها و تنه درخت روان می گردد و سرانجام به چوب مبدل میگردد.
قطور شدن تنه درخت در نتیجه فعالیت لايه زاینده (کامبیوم ) است که در حد فاصل چوب و پوست واقع شده است.
چوب ماسیو که در صنایع مبلمان و یا به طور کلی سازه های چوبی به کار برده می شود عمدتاً از تنه درختان حاصل می شود و به طور کلی با توجه به سلولهای تشکیل دهنده بافت چوبی و شکل ظاهری درختان، به دو دسته کلی تقسیم می شوند.
سوزنی برگان و پهن برگان
مهمترین گونه های چوبی که در ساخت انواع درب به کار برده می شود:
مشخصات گونه های پهن برگ
مشخصات درخت راش:
این گونه چوبی از خانواده (fagaceae) و نام علمی آن (fagus) و نام تجاری آن Beech است.
نام های علمی راش در مناطق مختلف ایران به این صورت است:
راش (گیلان، کلارستاق، تنکابن، کلاردشت، نور و کجور)- چلر یا چهلر در نور- مرس در مازندران- راج در منجیل و عمار سو- آلاش، الوش، آلاش در کوه در فک و طوالش- قزل آغاز در گرگان رود و قزل گوز در آستارا.
اندازه و ویژگی های درخت راش: درختی است بلند به ارتفاع 35 متر که قطر تنه آن به 150 سانتیمتر می رسد، گاهی دارای جنگل های نسبتاً خالص و یک دست است و اکثراً تنههای صاف، مستقیم، استوانه ای و پرچوب تشکیل می دهد. تنه آن به بلندی 20-25 متر بدون شاخه میرسد. این درخت برای صنایع روکش سازی از نظر کیفی و کمی از بهترین گونه ها می باشد.
مشخصات چوب راش:
وزن مخصوص این چوب حدود 0.67 گرم بر سانتی متر مکعب است و رنگ چوب برون و چوب درون تقریباً یکنواخت و به رنگ صورتی کم رنگ تا پر رنگ می باشد.
چوب راش فاقد درون چوب است ولی در رویشگاههای نامناسب و در شرایط نامساعد چوب درون قرمز رنگ تشکیل می دهد که به ویژگی های تکنولوژی آن آسیب می زند. همچنین این چوب، بسیار حساس به خشک شدن و در حالت ماسیو به سرعت ترک می خورد. علاوه بر این به یخ زدگی هم حساس است و در جنگل های کوهستانی مرتفع، شکاف های یخ زدگی در آن دیده می شود.
موارد مصرف:
با توجه به قابلیت تورق چوب راش، گرده بینه های درجه اول آن در صنایع روکش و تخته لایه استفاده فراوان دارد و همچنین هنوز در خیلی از کشورهای جهان تراورس های آن پس از اشباع با مواد حفاظتی در خطوط راه آهن مصرف می شود.
به دلیل بافت همگن چوب راش و سختی مقاومت مناسب آن و همچنین نقوش زیبای آن در ساخت انواع مختلف مبلمان، درب های ماسیو قاب و تنكه دار، پارکت سازی، شبکه سازی و غیره مصرف فراوان دارد.
چوب روسی
واژه چوب روسی در بازار چوب ایران به هر نوع چوب سفید رنگ وارداتی از روسیه تلقی می شود و کاربرد آن هم چندان تفاوتی نمی کند در حالی که این چوب سفید خود شامل گونه های کاملاً متفاوت مانند نراد، نوئل و انواع کاجها می شوند.
همچنان که گفته شد یکی از گونه های چوبی که به چوب روسی معروف است نراد است . این چوب فاقد درون چوب مشخص و به رنگ سفید مایل به قرمز، فاقد مجاری صمغی، راست تار، سبک، واکشیدگی و همکشیدگی کم، قابلیت ترک خوردن کم هنگام خشک شدن، بسیار خوش کار، سنباده خوری خوب، میخ خوری و پیچ خوری عالی هستند ولی با وجود تمام مزایا به راحتی در مقابل قارچها دچار مرض لکه آبی یا لکه قرمز می شوند از استحکام آن می کاهد.
این چوب به علت سبکی و ضریب الاستیسیته ی بالا از بهترین چوبها برای اسکلت ساختمان هاست. در ایران این چوب غالبا در صنایع مبلمان و درب سازی استفاده می شود.
مشخصات درخت کاج: این گونه از خانواده (Pinaceae) که نام علمی آن (Pinus nigra) و نام تجاری آن (Pine) است.
کاج دارای گونه های متنوعی است که از آن جمله می توان کاج سیاه، کاج الدار یا ایرانی، کاج کاشفی، کاج دریایی و کاج جنگلی را نام برد.
گونه کاج سیاه تعداد زیادی از کاجهای مناطق نیمه مدیترانه ای را شامل می شود که در میان کوههای جنوب اروپا از اسپانیا تا قفقاز، جامعه نسبتاً خالصی را تشکیل داده اند و به صورت گونه مستقل کوچک یا زیرگونه و یا حتی واریته رده بندی شده اند.
مواد اصلی مورد مصرف در ساخت درب های قاب و تنكهای:
چوب و فرآورده های آن از دیرباز اهمیت ویژه ای در ساخت درب های تمام چوب به شمار می رود و از آن می توان به یکی از مهم ترین مصالح ساختمانی تمدن انسانی نام برد.
به طور کلی مواد اصلی مورد مصرف در ساخت درب های ضد سرقت عبارتند از چوب توپر یا ماسیو ، آهن ، فوم و رنگ .
رویشگاه طبیعی این گونه هم به صورت پراکنده در گروههای کوچک در جنگل های شمال ایران (حوزه خزر)، و هم در بسیاری از نقاط ایران که دارای آب و هوای نیمه مدیترآن های است مانند تهران و استان های غرب کشور می باشد.
این کاج ها شکل های متفاوتی دارند که در خصوصیات جزئی برگ و مخروط با هم اختلاف دارند. ارتفاع گونه های کاج معمولاً حدود 30-20 متر و خیلی به ندرت به 50 متر می رسد.
در شرایط خاک نامطلوب حدود 10 متر ارتفاع، یک تاج آن در ابتدا مخروطی و بعدها نامنظم و گسترده با وارسی چتر مانند کروی است.
پوست این درخت خاکستری تا خاکستری مایل به سیاه و دارای شکاف های عمیق حتی در بخش های بالای تنه می باشد. جوانه های کاج استوانه ای و رزین دار و برگ های آن ریز و با حاشیه مضرس و نوک تیز به صورت می باشند.
این کاج کاربرد گسترده ای در جنگل کاری برای حفظ چشم انداز ها بعد از عمل بهره برداری دارد.
مشخصات چوب کاج:
این چوب با وزن مخصوص 0.45 گرم بر سانتی متر مکعب، چوبی نسبتا سبک و نرم درشت بافت و رنگ آن قهوه ای مایل به زرد یا سیاه مایل به خاکستری است که دارای روزنه های متعدد، کانال های صمغی و گره های زیادی است.
در مقطع عرضی چوب این گونه، دارای چوب درون مشخص و مجاری مترشحه صمغی است. تحول چوب بهاره به چوب تابستانه کاملاً ناگهانی که با چشم غیر مسلح قابل روئیت است. همچنین این چوب را با بوی رزینی که تازه قطع شده است می توان تشخیص داد.
در مقطع مماسی و شعاعی، اشعه چوبی تقریباً همیشه مجاری مترشحه صمغی را در بردارند.
موارد مصرف :
به علت سبکی و برش خوری خوبی که دارد می توان آن را در ساخت خانه های چوبی، چوب های تونلی تراورس راه آهن، درب های ماسیو قاب تنكهاي، پنجره سازی، کاغذ سازی، تیر برق، تلفن و غیره استفاده نمود.
مشخصات درخت نراد:
این گونه چوبی از خانواده (Pinaceae) که نام علمی آن (Abies) ونام تجاری آن (fir) است.
درخت نراد از مخروطیان بلند است و ارتفاع آن به 65-30 متر می رسد. درخت نراد مثل سایر گونه های سوزنی برگ دارای تاج مخروطی شکل است که با بالا رفتن سن درخت، در قسمت راس استوانه ای و پهن می شود که به اصطلاح (Storks nest) گفته می شود.
پوست آن در ابتدا صـاف و خاکستری روشن است که بعدها با رشـد درخت به صورت عمـودی شکاف می خورد.
همچنین انشعابات آن دربخش پایین تاج به صورت افقی و در بخش های بالاتر حالت مایل دارند. جوانه های این درخت تخم مرغی شکل، قهوه ای و بدون مواد رزین دار هستند اما برگهای آن سوزنی شکل و به صورت متقابل و در دو ردیف در طول شاخه قرار دارند و از هر طرف متقارن می باشند.
این گونه معمولاً در نواحی شمالی ایران به خصوص درکناره های سواحل خزر و مناطق سردسیری رشد می کنند، اما رویشگاه آن در خارج ایران را می توان کوههای جنوب غربی اروپا و گسترش آن از کوه های آلپ تا اروپای مرکزی و بالکان نام برد.
این درخت درجنگل های سوزنی برگ و همچنین مخلوط تا ارتفاع 1100 متر از سطح دریا رشد می کنند و در بین جوامع گیاهی درخت شاخصی می باشد ولی اخیراً دامنه گسترش آن رو به کاهش و زوال است.
مشخصات چوب نراد:
این چوب با وزن مخصوص حدوداً 0.5 تا 0.6 گرم بر سانتی متر مکعب چوبی سبک و نسبتاً نرم و کم دوام است که کار کردن با آن آسان است.
رنگ این چوب سفید تا سفید مایل به کرم تا قهوه ای مایل به صورتی و چوبی راست تار و دارای نقوش زیبائی است.
مقطع عرضی نراد با چوب برون و چوب درون نامشخص و دارای امواج محسوس می باشد که گذرا از چوب بهاره به تابستانه به صورت تدریجی و یا سریع که بستگی به رویشگاه و شرایط جوی دارد.
در مقطع شعاعی الیاف های کشیده و بلند و نزدیک به هم را تشکیل می دهد. در مقطع مماسی اشعه چوبی واجد تراکئید عرضی (اشعه چوبی ناهمگن) و فاقد کانال رزین است.
موارد مصرف چوب نراد:
این چوب به علت داشتن الیاف های بلند چوبی مناسب برای کاغذ سازی به شمار می رود همچنین می توان به علت سبکی و نرمی آن در کارهای ساختمانی، مبل سازی، قفسه سازی، ساخت درب های ماسیو قاب و تنكهاي و غیره استفاده نمود.
برای دریافت مشاوره لطفا در سایت ما به بخش تماس با ما مراجعه کنید .